Met de potten van Veg@table, die dienen als mini serres, kan je zowel binnen (tijdens de winterperiode, aan het venster) als buiten (tijdens de lente- en zomerperiode) je eigen, verticale en duurzame moestuin met biokruiden of bladgroenten creëren.
"Een moestuin zonder zorgen"

1 Veg@table pot bevat de biologische Veg@table compost met daarin een biologisch plantje. Aan de pot hangt een zakje met professioneel geselecteerde biozaden, goed voor +/- 6 kweken.

Geen onkruid wieden, geen verloren ruimte, toegankelijk voor jong en oud, geen sproeistoffen en kraakvers.

Producten

Warmoes / Snijbiet

Eikenblad, groen

Lollo Bionda

Baby-leaf / Pluksla

Rucola

Basilicum

Landkers / Barbarakruid

Lollo Rossa

Tricolor

Peterselie

Eikenblad, rood

Eetbare viooltjes

Veg@table Compost Refill

Na elke kweek zal de compost in de Veg@table pot uitgeput zijn. Je kan deze vervangen door nieuwe, biologische compost van de Veg@table Compost Refills. Een refill bevat voldoende compost om 1 Veg@table pot op te vullen en is tevens klaar voor gebruik. Na het heropvullen van de pot, kan je opnieuw aan de slag met de biozaadjes van Veg@table, die bij aankoop aan de pot hangen.

Veg@table Plant Rack

Om de Veg@table-ervaring compleet te maken, kan je je het Veg@table Plant Rack aanschaffen. Aan dit rek kan je tot 6 potten hangen. Je kan het rek zowel binnen als buiten ophangen, op een plaats met voldoende natuurlijk licht (indien binnen: niet in direct zonlicht). Het Plant Rack meet 40 op 60 cm en bevat eveneens 4 haakjes en 4 pluggen, om het te kunnen bevestigen.

Hoe werkt het na aankoop?


 1. Neem na aankoop van de Veg@table het deksel van de pot zodat de plant kan groeien. Bewaar dit deksel voor verdere kweken. Verwijder het zakje zaad van de pot en bewaar het op een droge, frisse plaats. Zet de pot bij voorkeur buiten, voor optimale groei.


 2. Giet regelmatig water in de pot en tracht de pot doorheen de kweek zo op 1,4 kilogram te houden. OPGELET: Giet nooit water op de blaadjes zelf, enkel op de compost.


 3. Wanneer de krop volgroeid is, kan je jouw aantal benodigde blaadjes rechtstreeks van de krop plukken. De rest mag in de compost blijven zitten, zodat het geheel vers blijft. TIP: Begin altijd onderaan de krop te plukken.


 4. Indien uw pot is blootgesteld aan hemelwater, duw dan een gat in de bodem van de pot om eventueel overtollig regenwater uit de pot te laten lopen. Hiervoor is op de onderkant van de pot een plaats aangeduid met 'PUSH'. OPGELET: Niet van toepassing indien je ervoor kiest om de Veg@table binnen te kweken.


 5. Na elke oogst is je compost uitgeput. Vernieuw daarom voor elke teelt de compost met een Veg@table Compost Refill.

Hoe werkt het zelf zaaien?


 1. Verwijder de oude compost uit de pot en vul hem op met de Veg@table Compost Refill.


 2. Plaats een nieuw zaadje zo’n 2 millimeter diep in de vernieuwde compost. !! Sommige Veg@table-soorten hebben minuscule zaadjes, daarvan zaai je 5 à 10 zaadjes in een kuiltje (niet verspreid over de compost). Dit om de groei van een volwaardige krop te garanderen. !! Bij grotere zaden volstaat het om 1 zaadje te gebruiken.


 3. Bevochtig de compost met water tot de pot 1,4 KG weegt en plaats het deksel, dat bij de aankoop van de Veg@table op de pot stond, erop.


 4. Plaats de pot gedurende 3 weken binnen, in een klare ruimte op kamertemperatuur, uit direct zonlicht. In volle zon kan het namelijk tot 40 à 50 °C worden onder het deksel. Het plantje heeft wel nood aan licht maar niet aan te veel hitte.


 5. Na +/- 3 weken is je plantje sterk genoeg om het deksel te verwijderen en de pot buiten te plaatsen. TIP: Hang hem aan het Veg@table Plant Rack om je eigen verticale moestuin te creëren.


 6. Wanneer de krop volgroeid is, kan je jouw aantal benodigde blaadjes rechtstreeks van de krop plukken. De rest mag in de compost blijven zitten, zodat het geheel vers blijft. TIP: Begin altijd onderaan de krop te plukken.


 7. Indien uw pot is blootgesteld aan hemelwater, duw dan een gat in de bodem van de pot om eventueel overtollig regenwater uit de pot te laten lopen. Hiervoor is op de onderkant van de pot een plaats aangeduid met 'PUSH'. OPGELET: Niet van toepassing indien je ervoor kiest om de Veg@table binnen te kweken.


 8. Na elke oogst is je compost uitgeput. Vernieuw daarom voor elke teelt de compost met een Veg@table Compost Refill.

De Veg@table bladgroenten en kruiden gaan vanaf april in productie.